Teazy

De beste voordelen van kunststof deuren en kozijnen

Heb je interesse in een kunststof voordeur of kunststof kozijnen? Dan ben je niet de enige, want de vraag hiernaar is enorm op dit moment en is stijgende. Een kunststof voordeur of kunststof kozijnen heeft veel voordelen, waaronder energie-efficiëntie, duurzaamheid en weinig onderhoud. Steeds meer mensen zijn op zoek naar energiezuinige en duurzame alternatieven voor hout of aluminium. Kunststof is het ideale materiaal om dit te vervangen! Ben je benieuwd naar nog meer voordelen? Lees vooral verder!

 

Kunststof deuren en kozijnen zijn onderhoudsarm

Schuren, opnieuw schilderen of vernissen is niet nodig. Een simpele wasbeurt is voldoende! Indien nodig kan dit taaie materiaal worden geschrobd om zelfs de meest hardnekkige vlekken te verwijderen.

Duurzaam; ze gaan langer mee

Kunststof is van nature bestand tegen vocht, luchtverontreinigingen, schimmels en meeldauw. Het rot, roest en schilfert niet en wordt niet aangetast door zoutcorrosie. Dit maakt kunststof ramen en deuren een duurzaam alternatief voor houten en aluminium kozijnen.

Geluids bestendig;

In combinatie met dubbele beglazing kan kunststof helpen om het geluid flink te verminderen. Dit kan leiden tot een rustigere thuisomgeving. En dit is voor iedereen in het huis bevorderlijk

Het is veiliger

Er kunnen veel verschillende vergrendelingspunten worden toegevoegd aan kunststof ramen en deuren. In combinatie met gehard veiligheids- / gelaagd glas, zou dit het voor indringers vrijwel onmogelijk maken om binnen te komen.

Isolerend

Kunststof is een natuurlijke isolator en heeft een lage warmtegeleiding. Kunststof ramen en deuren isoleren jouw woning door de lucht goed afgesloten te houden. Dit leidt ertoe dat je minder afhankelijk bent van bijvoorbeeld airconditioning units en kachels om de temperatuur te reguleren. Hierdoor besparen kunststof ramen en deuren energie wat weer leidt tot financiële besparingen op de lange termijn.

Goede ventilatie

Kunststof ramen en deuren worden geleverd in een zogenaamde ‘kiep en kantel’ configuratie. Dit betekent dat de ramen en deuren in twee richtingen opengaan, waardoor optimale ventilatie mogelijk is. Ramen kunnen naar binnen kantelen, waardoor buitenlucht via de zijkanten van het raam kan worden geleid en warme lucht via de bovenzijde naar buiten kan ontsnappen. Ramen kunnen ook volledig worden geopend, wat het schoonmaken vereenvoudigd.

Vlamvertragend

Kunststof ramen en deuren zijn beschermd tegen zware weersomstandigheden en daarbij ook vlamvertragend. Buiten dat het inbraakveilig is, is het ook een stuk veiliger tegen brand.

Milieuvriendelijk

Kunststof is een recyclebaar materiaal dat minder hulpbronnen nodig heeft dan metalen alternatieven. Het heeft een levensduur van tussen de veertig en tachtig jaar en kan worden gerecycled tot commerciële vloertegels, buizen en fittingen, afvoerbuizen, wegwijzers en andere toepassingen.

Op maat gemaakt

Alle kunststof ramen en deuren kunnen op maat worden gemaakt en is dus perfect aan te passen aan de wensen van de klant. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het niet past of niet kan worden gemaakt!

 

Teazy

Een nieuwe kleur gietvloer geeft een nieuwe look aan je keuken

Gietvloer kleuren zijn er in allerlei verschillende soorten. Zo kun je de vloer dus echt aanpassen aan allerlei verschillende kamers en ruimtes. Daarnaast biedt de gietvloer nog een hele hoop andere voordelen welke we in deze tekst gaan bespreken. Laten we gauw een kijkje nemen bij de verschillende voordelen die de vloer heeft en wat je kunt doen om door middel van de vloer een hele nieuwe look in huis te creëren.

Wat is het voor vloer en waarom een gietvloer keuken?

Eerst gaan we kijken wat het precies voor vloer is. De vloer is namelijk nog niet voor iedereen bekend. Een gietvloer is een vloer die gegoten wordt. Wellicht kon je dat al uit de naam van de vloer halen. Een andere vloer is gemaakt van losse onderdelen. Je legt dus plank voor plank of tegel voor tegel op de ondervloer neer tot er een geheel ontstaat. In sommige gevallen wordt er nog een mengsel tussen de onderdelen waardoor ze beter aansluiten, maar eigenlijk blijft er altijd een naad zitten. De gietvloer kent geen naden. De vloer is een geheel. Het mengsel kan aangepast worden op een paar verschillende manieren. Hierdoor kun je dus allerlei gietvloer kleuren maken tot je de kleur hebt die geheel bijpassend is aan de rest van de ruimt. Een gietvloer keuken is daardoor ideaal omdat de vloer ook nog eens waterdicht is.

Voordelen van de vloer

Er zitten een hoop verschillende voordelen aan de vloer. Niet alleen dat de vloer waterdicht is, is een groot voordeel, maar dus ook de manier waarop de vloer aan te passen is op allerlei verschillende ruimtes. Een ander groot voordeel zit hem in de manier waarop de vloer gegoten is. Hierdoor is er geen naad in de vloer en dat maakt het veel makkelijker om de vloer schoon te maken. Een bezem gaat er zo overheen en ook de stofzuiger is veel makkelijker te gebruiken wanneer er niet een randje stof in de naad kan komen. Daar komt bij kijken dat er überhaupt veel minder vuil blijft hangen. In een naad kan vuil terecht komen die je normaliter niet snel zal zien, maar wanneer er geen naden zijn, is daar natuurlijk ook geen sprake van. Al met al zijn er dus een hoop voordelen aan de vloer en is de vloer ook nog eens heel stijlvol. Een echte aanrader dus.

Tot slot

Mocht je op zoek zijn naar de ideale vloer die geschikt is voor alle ruimtes waaronder dus ook de keuken, is dit de vloer voor jou. Zoals je kunt lezen zijn er een hoop voordelen aan en de vloer is daarnaast dus ook nog eens betaalbaar en geschikt voor iedereen.

Teazy

Waar moet je op letten bij een huis kopen met broer?

Een huis of andere woning kopen is altijd een mooie investering. Echter zijn de prijzen van de huidige woningmarkt erg hoog. Daarom wordt er steeds vaker samen met een familielid een woning gekocht. Droom je ervan om samen met een broer of zus een huis te kopen? Dan is het belangrijk om een aantal zaken in de gaten te houden betreffend een hypotheek.

 

Waarom samen een huis kopen met een familielid?

Een huis of perceel kopen met een familielid zoals een broer of zus heeft een aantal voordelen. Om te beginnen is samen veel meer hypotheek mogelijk. Samen met een broer of zus kan je ook meer eigen geld inbrengen bij de aankoop. Zo is het voor velen toch mogelijk om eindelijk dat eerste huis te kopen. Als gevolg kan je dus ook ruimer wonen dan alleen kopen. Bovendien is het gezellig en kan je de eventuele hoge huur opzeggen.

 

Stappenplan van hypotheek tot huis

Of je nou alleen een huis wilt kopen of samen met een familielid, bepaalde stappen moeten worden genomen. De eerste stap is de maximale hypotheek berekenen. Dit kan bijvoorbeeld door met je eigen bank te gaan praten. De hoogte hiervan is afhankelijk van jullie inkomens en andere leningen op naam. Vervolgens is het belangrijk om te inventariseren hoeveel geld jullie zelf hebben voor de hypotheek. Wanneer deze zaken op orde zijn, is het belangrijk om de waarde van jullie eventuele huidige woningen te berekenen. Daarna kunnen jullie samen de waarde van het droomhuis bepalen. Vervolgens gaan jullie bieden en onderhandelen. Ten slotte dient een koopakte te worden getekend en een wordt er een bezoek aan de notaris gebracht.

 

Belangrijke zaken om rekening mee te houden

Als je het dus wel wat lijkt om samen met je broer of zus een huis te kopen, is de eerste stap de hypotheek. Steeds vaker doen mensen het verzoek voor een broer zus hypotheek. Echter doen banken hier meestal niet aan mee. Daarom is het belangrijk om een andere instantie te vragen om hulp. Bovendien is het essentieel om rekening te houden met de woonsituatie. Het is namelijk verplicht om samen daadwerkelijk onder 1 dak te wonen. Vanzelfsprekend moeten de familieleden op hetzelfde adres zijn ingeschreven. Tevens is het belangrijk om hiervoor regelingen te treffen over zaken zoals maandlasten.

Teazy

De beste verduisterende en isolerende raambekleding

Voldoen aan een van de belangrijkste eisen van raambekleding – privacy! Verduisterende soorten raambekleding zijn ontworpen om het zicht op het interieur van buitenaf te verduisteren en, van binnenuit, hooguit silhouetten te laten zien. Deze verduisterende rolgordijnen of jaloezieën zijn ontworpen voor optimale lichtbeheersing en privacy. Je nieuwsgierige buurman zal dus een ander tijdverdrijf moeten zoeken. Bij verduisterende (rol)gordijnen is de gebruikte stof het belangrijkst, in tegenstelling tot zonneschermen die alleen bedoeld zijn om licht te filteren en verblinding tegen te gaan, hebben kamerverduisterende stoffen een hogere dichtheid waardoor de kamer verduisterd wordt. Anderzijds zijn er verduisteringsgordijnen die zo ontworpen zijn dat ze een maximale opaciteit hebben om het licht helemaal te blokkeren. Deze verduisteringsgordijnen zijn ook ontworpen om lichtspleten, naden en routegaten in jaloezieën te minimaliseren.

Voor wie graag uitslaapt, worden deze rolgordijnen je beste vriend. Nog beter zijn verduisterende rolgordijnen die niets aan het toeval overlaten terwijl ze bijna al het licht buitensluiten, verduisterende rolgordijnen zouden tot 99% van het licht tegenhouden. Voor wie nachtdiensten draait en baby’s heeft die overdag slapen, geven deze rolgordijnen je gemoedsrust. Zo kun je van verblindend zonlicht overgaan naar een gedempte, rustige omgeving die je op je gemak stelt met verduisterende rolgordijnen. Ook als je op een plek woont waar de stad niet slaapt, maar je liever je nachtrust hebt dan een nachtje over de stad, zullen deze rolgordijnen de aanblik van de straat of de commerciële lichten blokkeren. Ook voor die arme zielen die meer dan twintig uur per dag zonlicht ondervinden, lijken verduisterende rolgordijnen een eerste levensbehoefte.

Elke techneut, lcd-liefhebber en videogamer, waarom zelfs een bejaarde die overdag graag naar haar soaps kijkt, zal waarderen wat verduisterende gordijnen voor hen kunnen doen. Deze gordijnen verminderen de schittering, en het elimineert die vervelende weerkaatsingen op je scherm, of het nu je computerscherm of de televisie is. Gewone zonneschermen laten rond de randen minuscule lichtlekken toe, maar met verduisterende gordijnen is je scherm zichtbaar helderder, en wordt schittering volledig weggenomen, ongeacht hoe helder het buiten is. Om je filmkijkervaring te verbeteren kun je verduisterende rolgordijnen gebruiken om thuis de ultieme bioscoop-ervaring te creëren.

Behalve de hierboven genoemde voordelen zijn kamerverduisterende en verduisterende gordijnen ook zeer utilitair, in die zin dat ze een grandioze hoeveelheid energie besparen, waardoor je stroomverbruik daalt. Isolerende gordijnen hebben de eigenschap warmte op te vangen in de winter en de warmte uit de kamer te weerkaatsen in de zomer, zodat je geen extra geld aan je elektriciteitsrekening verspilt, die tot 25% lager wordt.

Er is een verscheidenheid aan ontwerpen waaruit je kunt kiezen: honingraat plisségordijnen, vouwgordijnen en gordijnen die de kamerverduisterende voering nodig hebben, en rolgordijnen die allemaal ontworpen zijn om het licht optimaal te filteren en te regelen.

Afgezien van de stof moet men rekening houden met de externe factoren waaraan de verduisteringsgordijnen blootgesteld worden, en zorgen voor zo weinig mogelijk lekkage, want de kamerverduisterende of verduisterende raambekleding gelden voor het licht dat door de gordijnen valt. Vandaar dat je, om de verduisterende mogelijkheden van deze rolgordijnen te vergroten, de extra voering moet overwegen die langs de zijkanten van het rolgordijn wordt aangebracht om lichtspleten weg te werken. Als een binnenbevestiging nodig is, maakt de fabrikant de gordijnen iets kleiner om binnen de bevestiging te passen. Zo kunnen voeringen gebruikt worden om het licht volledig te weren.

 

https://www.raamdecoratie.com