Teazy
Image default
Aanbiedingen

Wat doen tegen muggen in huis?

Muggen zijn een vervelend probleem dat veel mensen ervaren tijdens de zomermaanden. Deze kleine insecten kunnen niet alleen je slaap verstoren, maar ze kunnen (in het buitenland) ook ziektes verspreiden zoals West Nile-virus en malaria. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om muggen in huis te bestrijden en te voorkomen.

waarom muggen naar je huis worden aangetrokken

Muggen worden aangetrokken door koolstofdioxide, lichaamswarmte en geur. Als je ademt of zweet, stoot je koolstofdioxide uit wat muggen aantrekt. Ook produceren mensen bepaalde geuren die aantrekkelijk zijn voor muggen.

Dit betekent dat als je wilt voorkomen dat muggen naar binnen komen, je deze factoren moet minimaliseren of elimineren. Hieronder staan enkele tips:

 1) Houd ramen dicht

 Muggen komen vaak via open ramen naar binnen. Het is dus belangrijk om ramen gesloten te houden om te voorkomen dat ze binnenkomen.

 

2) Gebruik horren

Het kan lastig zijn om alle ramen gesloten te houden tijdens warme temperaturen omdat dit voor slechte ventilatie kan zorgen en het daardoor erg warm wordt in je huis. Een oplossing hiervoor is het gebruik van horren bij de ramen en vliegengordijnen bij de deuren. Bij Vliegengordijn kopen vind je een groot aanbod in horgordijnen en deurgordijnen.

 

3) Verwijder stilstaand water

 Muggen leggen eitjes in stilstaand water, dus het is belangrijk om alle stilstaande waterbronnen rondom het huis te verwijderen. Dit kunnen bijvoorbeeld bloempotten zijn, dakgoten of vogelbadjes. Door deze regelmatig leeg te maken voorkom je dat muggen zich daar kunnen voortplanten.

 

4) Gebruik insecticide

 Een andere optie is om insecticiden te gebruiken die speciaal ontworpen zijn om muggen te bestrijden. Deze producten bevatten vaak chemicaliën en moeten veilig worden gebruikt volgens de instructies op het etiket.

 

5) Natuurlijke afweermiddelen

 Er zijn ook verschillende natuurlijke afweermiddelen die kunnen helpen om muggen weg te houden. Citronella kaarsjes of wierook hebben een geur waar muggen niet van houden. Ook kan een ventilator in de kamer zorgen voor een verkoeling waardoor muggen minder snel naar binnen komen.

 

6) Gebruik muskietennetten

 Als je toch graag de ramen of deuren open wil houden tijdens warm weer dan kan je gebruik maken van horrengaas. Deze netten plaats je voor de ramen of deur en zo blijven de muggen buiten terwijl jij kunt genieten van frisse lucht.

 

7) Draag bedekkende kleding

Als laatste tip kan je ervoor kiezen om bedekkende kleding te dragen als je buiten bent tijdens schemerige uren en ’s nachts. Dit minimaliseert blootstelling aan lichaamswarmte en zweet waardoor muggen minder snel op je afkomen.