Teazy
Image default
Winkelen

Waar u op moet letten bij het kopen van LED-verlichting

Als het gaat om het verlichten van je kamer, zijn er veel aspecten waar je rekening mee moet houden. Er zijn talloze opties voor verlichtingsarmaturen op de markt. Let dus goed op bij de aanschaf van verlichting. Enkele factoren waarmee u rekening moet houden, zijn de efficiëntie, duurzaamheid, prijs en uiterlijk. Om aan uw verlichting behoeften te voldoen, kunt u LED verlichting kopen. Dit type verlichting heeft niet alleen hoge prestaties, maar ook een grote duurzaamheid. Het kan je kamer ook esthetisch maken. LED-lampen zijn er echter in verschillende uitvoeringen en soorten. Op deze factoren moet je dus letten bij de aanschaf van led-verlichting.

De vorm en grootte van het licht

LED verlichting is er in meerdere uitvoeringen. U kunt bijvoorbeeld LED-panelen, LED-lampen of LED-strips gebruiken. LED-panelen kunnen de meest favoriete verlichtingsarmatuur zijn voor zowel residentiële als commerciële ruimtes. Wanneer u besluit om LED panelen te gebruiken, kunt u de vorm kiezen die ideaal is voor uw plafond. U kunt kiezen uit vierkante, rechthoekige of ronde LED panelen. De meeste woongebouwen gebruiken ronde LED-panelen. Dat komt doordat de ronde panelen er zachter uitzien en goed passen bij de sfeer van de kamer. Bovendien is de rechthoekige vorm ideaal voor kantoorruimte of winkels. Dan moet je ook rekening houden met de grootte van de kamer. Als je een grote kamer hebt, kies dan voor een groot paneel. Wanneer de ruimte daarentegen smal is, kunt u kleinere verlichting installeren.

Efficiëntie en kleur

Wanneer u LED-panelen koopt, moet u rekening houden met de efficiëntie ervan. U moet bekend zijn met de term lumen. Lumen is de meting over de totale lichtopbrengst. De LED-lamp met hogere lumen kan zorgen voor een betere lichtopbrengst. Als je vervolgens het lumen deelt door het vermogen, kun je het rendement van het paneel berekenen. Zorg er dus voor dat u bij aankoop van de LED-lamp de lumenwaarde controleert. Verder is het ook essentieel om de kleur van de LED te selecteren. De basiskleuren van led-verlichting zijn koel wit, warm wit en natuurlijk wit. Koel wit is ideaal voor commerciële ruimtes. Bovendien is warm wit ideaal voor woonruimtes.