Teazy
Image default
Dienstverlening

Verschillende opleidingen om elektricien te worden

Elektricien is geen beroep wat zonder opleiding beoefend kan worden. Dit komt onder andere doordat het werk erg ingewikkeld en nauwkeurig is. Er zijn verschillende opleidingen die gevolgd kunnen worden om elektricien te worden. Zo zijn er opleidingen op mbo niveau, maar ook op hbo niveau. Na het afronden van een opleiding tot elektricien kun je gelijk starten. Op het moment dat je kiest voor een eigen onderneming in Zaandam, zullen mensen je online willen kunnen vinden. Het is dan ook handig om ervoor te zorgen dat jouw onderneming tevoorschijn komt op het moment dat er gezocht wordt naar iets als elektricien Zaandam.

MBO elektrotechnisch technicus

De opleiding elektrotechnisch technicus is de hoogste mbo techniek opleiding die in Nederland bestaat. Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met het maken van onderdelen die gebruikt worden in de elektrotechniek. Daarnaast kun je na het behalen van je diploma ook richting werktuigbouwkunde. Doordat de opleiding redelijk breed is, zijn verschillende banen mogelijk na het behalen van het diploma. Ook kun je met een diploma elektrotechnisch technicus gelijk doorstromen naar de HBO bachelor elektrotechniek. Hiervoor hoeven geen aparte toelatingstoetsen meer gemaakt te worden, omdat je eigenlijk al de MBO versie van de opleiding afgerond hebt.

HBO elektrotechniek

De opleiding HBO elektrotechniek is een bachelor opleiding. Deze opleiding duurt vier jaar en kan gevolgd worden na het behalen van een havo, vwo of mbo niveau 4 opleiding. De opleiding kan gevolgd worden aan verschillende hogescholen door heel Nederland. Dit is fijn om de reistijd beperkt te houden. Tijdens de vierjarige bachelor opleiding ga je aan de gang met het bedenken van toepassingen in de elektriciteit. In dit vakgebied wordt personeelstekort ervaren, waardoor je altijd makkelijk een baan zult kunnen vinden. Het verschil met de MBO opleiding, is dat je tijdens de bachelor meer theorielessen krijgt dan tijdens de MBO opleiding.