Thermische Camerasystemen

Thermische Camera’s zijn bij u misschien niet bekend, maar het zijn beveiligingscamera’s die ook wel bekend staan als infraroodcamera’s of warmtebeeldcamera’s. Deze camerasystemen zijn bedoeld voor in de nacht, maar kunnen ook overdag werken. Het is apparatuur die in het pikkedonker nog steeds over grote afstanden beelden kan vastleggen. Hoe dat werkt, en wat precies de voordelen zijn van deze camerasystemen, wordt allemaal behandeld in dit artikel. Arend Beveiliging kan u tevens meteen wegwijs maken in de wereld van camerasystemen zoals die van het A-merk Dahua.

Hoe werkt een thermisch camerasysteem?

Infrarood is doorgaans één kleur licht die door een thermisch camerasysteem kan worden opgevangen. Zodoende zou bij een waarheidsgetrouwe opname van bijvoorbeeld een hond, alleen de vorm van de hond in het rood weergegeven worden op de opname van het camerasysteem. De thermische camerasystemen vervormen echter dit beeld met ‘valse kleuren’ om zo een duidelijkere situatie te kunnen tonen. Op basis van temperatuurverschillen worden er donkerdere of lichtere kleuren getoond. Dit is waar de naam thermische camera ook vandaan komt. De camerabeveiliging geeft dus duidelijk weer wat er voor organismen of objecten zijn, maar doet dit door niet-waarheidsgetrouw kleurgebruik.

Voordelen thermische camera’s Dahua

Het aanschaffen van een thermisch camerasysteem van Dahua brengt veel voordelen met zich mee:

Nachtvisie; de camerabewaking blijft ’s nachts feilloos werken.

Nevel of mist zijn geen obstakel voor deze Dahua.

De lens van dit camerasysteem kan niet beslaan.

Foto’s nemen zonder dat de mensen of dieren in beeld het doorhebben.

Een camerasysteem helpt inbrekers af te schrikken, maar dit is niet altijd genoeg. Zeker ’s nachts wagen veel dieven het er toch nog op. Zorg ervoor dat u deze inbrekers voor bent en leg ze op tijd en goed vast met een thermische bewakingscamera van Dahua. Ga direct naar Arend Beveiliging voor meer informatie over dit en meer camerasystemen.

 

https://arendbeveiliging.nl/