Teazy

Wanneer is het masseren van spieren belangrijk?

Het masseren van spieren kan in sommige aspecten erg belangrijk zijn. Een massage nemen is altijd een goed een goed idee en dat heeft meerdere redenen. Waarom het masseren van spieren belangrijk is, is omdat sommige spieren door bepaalde bewegingen vast kunnen komen te zitten, er ontstaan knopen en dit kan uiteindelijk voor veel pijn zorgen. Zeker bij mensen met een kantoorbaan is het belangrijk dat zij zich eens in de zoveel tijd laten masseren of zorgen dat ze altijd een sport blijven doen na hun werk tijd. Tijdens het masseren van de spieren gebeurt er een heleboel in het lichaam, wat natuurlijk veel positieve effecten heeft, eigenlijk alleen maar.

Welke effecten heeft dit op het lichaam? 

Naast dat een massage natuurlijk erg ontspannend is, hebben sommige massages een doeleinden. Je kunt bijvoorbeeld een Deep Tissue massage nemen die ervoor zorgt dat de knopen die in je spieren zijn ontstaan weer los komen en je lichaam weer soepel kan bewegen. 

Tijdens het masseren van de spieren worden de bloedcellen geactiveerd omdat er meer zuurstof bij komt. Dit zorgt ervoor dat er meer bloedcellen ontstaan en er dus meer bloed door het lichaam stroomt wat ervoor zorgt dat bepaalde pijntjes in het lichaam sneller kunnen herstellen. 

Ook zorgt het masseren van je lichaam ervoor dat er endorfine wordt aangemaakt. Endorfine is een gelukshormoon die je letterlijk gelukkig laat voelen. Ook zorgt dit hormoon ervoor dat je lichaam zich kan ontspannen en kan genieten van de massage. Wanneer je veel stress in je leven ervaart heeft dit enorm veel effecten op je geestelijke gesteldheid en zul je je na de massage weer helemaal goed voelen. 

Je kunt een massage ook gebruiken wanneer je na een medische operatie moet herstellen, het masseren van bepaalde delen zullen het herstel versnellen en zorgt dus voor dat jij weer sneller op de been bent!

 

Teazy

Snel afvallen met hardlopen en sporten: de beste afvaltips

Afvallen en sporten met hardlopen

Hardlopen is hierbij uitstek geschikt voor, uitzonderingen daar gelaten want ook wij begrijpen dat niet iedereen hardlopen een ideale sport vindt. Je hebt natuurlijk geschikte kleding nodig, het kan op momenten saai zijn en moeilijk om er mee te beginnen. Daarnaast is het lastig om hard te lopen bij problemen met heupen, benen en of voeten. Maar voor de rest kan bijna iedereen gewicht verliezen door hard te lopen. Twijfel je of hardlopen iets voor jou is en of het wel een effectieve manier is om gewicht te verliezen? Dan raden we jou aan om een van de volgende twee opties te kiezen.

Optie 1 is om hardlopen zelfs eens uit te proberen, natuurlijk niet één keer, maar gewoon een keer of 3,4,5 zodat je zeker weet dat je alle aspecten van het hardlopen gezien hebt en zodat je weet of hardlopen iets voor jou is. Resultaat zal na enkele keren hardlopen nog niet te zien zijn, maar je zult ongetwijfeld de kernaspecten van de sport begrijpen en een keuze kunnen maken of afvallen door te sporten op deze manier iets voor jou is.

Joggen en afvallen

Joggen en afvallen is een goede combinatie als je graag gewicht wilt verliezen en daarnaast ook in conditie wilt komen. Joggen of hardlopen is een gezonde manier om je overtollige kilo’s gestaag kwijt te geraken. Enkele belangrijke aspecten die komen kijken bij joggen en afvallen zijn:

– Voeding – Kleding – Mentaliteit – Schema – Ratio

Voeding en afvallen

Punt nummer een is voeding, dit is om begrijpelijke redenen niet onbelangrijk. Bij het joggen zal een goed eetpatroon ervoor zorgen dat het afvallen veel sneller gaat. Een goed eetpatroon en goede voeding komt neer om gezonde porties, gezond en gevarieerd eten, vers eten en het gebruiken van sportvoeding om het herstel van het joggen beter te laten verlopen.

Kleding en afvallen

Punt nummer twee is kleding, kleding is belangrijk. Je moet je goed en comfortabel voelen in de sportkleding die je gebruikt, daarnaast is het handig als je luchtige sportkleding hebt op warme dagen en wind- en regendichte sportkleding voor het joggen op koude winterse dagen. Onder kleding vallen ook schoenen, onderkleding, handschoenen en niet onbelangrijk kleding waarin je gezien kan worden in het donker (en natuurlijk ook overdag) zoals lichtgevende hesjes of knipperlichtjes die je als jogger kan dragen. Kortom, erg belangrijk dus, kleding. Meer weten over sportschoenen?

Mentaliteit tijdens afvallen

Dit derde punt is niet onbelangrijk en misschien wel het startpunt voor iedereen die wilt joggen en afvallen. Niet voor niets lees je nu dit artikel, je bent op de goede weg en je wilt echt afvallen. Maar het harde werk ligt nog voor de boeg, dit zijn de momenten waarop het moeilijk is om door te zetten en waar het resultaat misschien op zich laat wachten. Begin je met joggen, dan moet je conditie opbouwen, verwacht niet dat je de kilo’s er snel af zult zien vliegen. Dit terwijl het schema wel al erg zwaar kan zijn. De juiste mind-set en de garantie dat je met het in de praktijk toepassen van de tips op deze website absoluut gewicht kwijt gaat raken moeten jou door de zware momenten heen helpen.

Schema voor joggen en afvallen

Belangrijk is een sterk jog-schema welke niet te zwaar is en dus niet vol te houden, maar ook niet te licht en daardoor geen resultaat oplevert. Punten die je in acht moet nemen zijn; een voorzichtig begin waar je moet focussen op het wennen aan joggen, het wennen aan het mentaal en fysiek klaarmaken voor een sessie joggen (waaronder ook voeding) en het wennen aan de tijd nemen om naar je lichaam te luisteren. Kortom, je volgt een schema in het begin om je lichaam klaar te maken voor het zwaardere werk. Ben je echt klaar voor periode twee waarin je de kilo’s echt zal zien verdwijnen als sneeuw voor de zon? Waar je bijna dagelijks moet joggen om af te vallen en waar je zowel je eigen lichaam moet uitdagen als moet laten rusten? En zo is er nog een laatste periode. Een gratis hardloopschema gebruiken of meer uitleg krijgen over het samenstellen van jouw schema?

Gebruik je ratio

Het laatste punt van dit artikel over joggen en hardlopen gaat over het gebruiken van je ratio, oftewel je verstand. Iedere persoon die wilt joggen en afvallen begrijpt eigenlijk al heel veel punten die wij ook op deze site weer benadrukken. Já voeding is belangrijk, já een goed schema is een vereiste, já sportvoeding is zeer bruikbaar in het proces om gewicht te verliezen. Het punt wat we willen meegeven is dus, gebruik je verstand, gebruik je ratio, denk na over alles wat je doet wat te maken heeft met joggen en afvallen en hoe dit consequenties kan hebben voor de toekomst. Een klein voorbeeld. Soms moet je juist niet die 2e keer op een dag willen joggen maar je lichaam rust geven, loop niet te hard van stapel, laat je lichaam eerst goed herstellen en ga dan weer joggen en afvallen. Logisch toch, maar niet iedereen is zo verstandig…., jij wel?

Optie 2 is om op internet, o.a. op deze website, eens te kijken naar de resultaten van hardlopen. Dat bijna alle mensen afvallen van hardlopen is niets meer of minder dan een feit, wat de resultaten van afvallen precies zijn verschilt door de vele aspecten per persoon. Er zijn genoeg filmpjes en foto’s te vinden van personen die niet sporten. Vervolgens zie je het resultaat als dezelfde pernen enkele weken tot maanden gaan sporten en afvallen en vrijwel altijd zie je een groot verschil. En jij kan 100 % zeker ook zo iemand zijn.

Lees meer over snel afvallen en iherb kortingscode

 

Teazy

Een spiritueel coach in de arm nemen

Overweegt u een goede spiritueel coach in de arm te nemen? Loopt u zelf vast en zou u graag geholpen worden door een spiritueel coach? Of bent u zich in z’n algemeenheid aan het verdiepen in spiritualiteit? In al deze gevallen zou u graag meer informatie willen hebben omtrent het werk van een spiritueel coach. Wat is spiritualiteit precies? Wat doet een spiritueel coach precies en kan hij iets voor u betekenen? Om antwoord te krijgen op hiervoor genoemde vragen, is het raadzaam research te doen. Lees u bijvoorbeeld online in en verdiep u in de bijzondere wereld welke spiritualiteit heet. 

Wat is spiritualiteit nou eigenlijk?

U heeft de term spiritualiteit vast weleens voorbij horen komen. Maar wat is spiritualiteit nou eigenlijk? En wat doet een spiritueel coach precies? Bij spiritualiteit wordt de geest centraal gezet. Welke gedachten heeft u? Wat vertellen deze gedachtes u? En hoe kunt u invloed uitoefenen op deze gedachtes? Een spiritueel coach helpt u middels het toepassen van spiritualiteit verder in uw leven. Heeft u het gevoel vast te lopen in het leven? Dan kan een spiritueel coach u verder helpen. Of u nou vast loopt op het gebied van werk, liefde of welzijn in het algemeen. De spiritueel coach is er om u verder te helpen. 

Kan een spiritueel coach iets voor mij betekenen? 

Een spiritueel coach kan eigenlijk voor een ieder iets betekenen, zolang u er maar voor openstaat. Wanneer u zich openstelt, zult u merken dat er veel mogelijk is. Heeft u het gevoel vast te lopen op het gebied van werk? Staat u niet in het leven waar u wilt staan, maar weet u zelf niet hoe u hier verandering in moet brengen? Overweeg dan de hulp van een spiritueel coach in te schakelen. Blijf niet met uw problemen zitten. Ga de confrontatie aan en ervaar de kracht van spiritualiteit. Kom verder in het leven met behulp van een spiritueel coach. 

 

Teazy

De fysio in Den Bosch helpt je van je klachten af

Lichamelijke klachten kunnen vervelend zijn, een fysio in Den Bosch kun je helpen met het afkomen van je klachten. Lichamelijke klachten kunnen zorgen dat je dagelijks pijn ervaart, ze kunnen je belemmeren bij de dagelijkse verplichtingen, maken je moe of lusteloos. Kortom, je voelt je niet fijn of fit. Met een fysio in Den Bosch kun je ervoor zorgen dat je weer helemaal in je kracht komt te staan.

Stappenplan Fysiotherapie in Den Bosch

De fysio in Den Bosch heeft een algemeen stappenplan. Het begint met een screening. Tijdens de screening wordt er gekeken of je bij fysio in Den Bosch aan het juiste adres bent. Misschien zijn het klachten die zij niet kunnen verhelpen en kunt je beter langs je huisarts gaan. Heb je al een verwijsbrief van de dokter? Dan is de screening natuurlijk onnodig. Hierna volgt een intakegesprek waarbij je je verhaal kunt doen. Er ontstaat zo een duidelijk beeld van de klacht of klachten. Door een kort lichamelijk onderzoek kan er vervolgend een diagnose gesteld worden. Aan de hand van de diagnose wordt een behandelplan gemaakt. Het behandelplan is altijd persoonlijk en er wordt gekeken naar jouw klachten. Tijdens de behandeling wordt er uitleg gegeven over je klachten en hoe je hier het beste mee kunt omgaan. Door middel van oefeningen, massage en het mobiliseren van je gewrichten zorgt de fysio in Den Bosch dat je klachten verdwijnen

Maak een afspraak bij de Fysio in Den Bosch

Heb je last van klachten? Blijf er niet nog langer mee lopen, maar maak een afspraak. Je kunt ook in het weekend terecht en doordeweeks is de praktijk tot 21.00uur geopend. Online kun je ook terugvinden bij welke zorgverzekeraars we zijn aangesloten. Zo kun je gelijk kijken of de behandeling wordt vergoed door jouw verzekeraar.  Maak een afspraak, zo ben je binnen de kortste keren weer bijna of geheel pijnvrij.