Teazy
Image default
Mobiliteit

Een sluitende kilometerregistratie met een autotracker

Wanneer in januari het nieuwe jaar weer begint, wil de Belastingdienst zeker weten wat u doet met uw zakelijke voertuig. Gaat u bijtelling betalen? Of kunt u uw geld beter gebruiken en stapt u voor die privé tripjes liever op de fiets, motor of eigen auto. Besparen is een onderwerp waar steeds meer mensen over na denken. En als u geen bijtelling in 2023 wilt betalen, dan moet u een kilometerregistratie bijhouden. Alleen kost u dat mogelijk meer tijd dan u denkt. Of zit dat anders?

Kilometerregistatie

Om geen bijtelling  in 2023 te betalen voor uw zakelijke voertuig, is het noodzakelijk dat u kunt aantonen niet meer dan 500 kilometer privé te hebben gereden. Een flinke klus als u dat handmatig wilt doen, want de Belastingdienst wil in uw kilometerregistratie weten welke adressen, postcodes, kilometers en karakter van de rit u allemaal heeft gereden. Een enorme klus om handmatig te doen dus.

Een kilometerregistratiesysteem neemt dit allemaal voor u uit handen. Iedere start, iedere stop én iedere gereden kilometer geautomatiseerd en veilig online opgeslagen. Met één druk op de knop heeft u een Excel, PDF of bestand voor de Belastingdienst.

Autotracker

De enige vereiste om een kilometerregistratie digitaal en automatisch bij te houden is een autotracker. Een technisch stukje vernuft dat de locatie van de auto op basis van GPS bepaalt en met een 4G modem aan een beveiligde server doorgeeft. De techniek waarmee de autotracker praat, maakt vervolgens ritten, snelheden én meer van uw locaties. En dat precies met de eisen waar de Belastingdienst om vraagt.

Bijtelling 2023

Voor zowel benzine, diesel als hybride voertuigen verandert qua bijtelling in 2023 niet zoveel ten opzichte van 2022. Het bijtellingstarief blijft gelijk op 22 procent. Voor elektrische auto’s blijft het percentage op 16% staan. Maar dat is niet alles.

Deze 16 procent geldt over een cataloguswaarde tot € 30.000 en dat was € 35.000. Is de cataloguswaarde hoger dan €30.000? Dan geldt over de meerprijs een bijtelling van 22 procent. Dit geldt voor alle elektrische voertuigen met een eerste tenaamstelling ná 1 januari 2023.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/