Teazy
Image default
Woning en Tuin

De beste verduisterende en isolerende raambekleding

Voldoen aan een van de belangrijkste eisen van raambekleding – privacy! Verduisterende soorten raambekleding zijn ontworpen om het zicht op het interieur van buitenaf te verduisteren en, van binnenuit, hooguit silhouetten te laten zien. Deze verduisterende rolgordijnen of jaloezieën zijn ontworpen voor optimale lichtbeheersing en privacy. Je nieuwsgierige buurman zal dus een ander tijdverdrijf moeten zoeken. Bij verduisterende (rol)gordijnen is de gebruikte stof het belangrijkst, in tegenstelling tot zonneschermen die alleen bedoeld zijn om licht te filteren en verblinding tegen te gaan, hebben kamerverduisterende stoffen een hogere dichtheid waardoor de kamer verduisterd wordt. Anderzijds zijn er verduisteringsgordijnen die zo ontworpen zijn dat ze een maximale opaciteit hebben om het licht helemaal te blokkeren. Deze verduisteringsgordijnen zijn ook ontworpen om lichtspleten, naden en routegaten in jaloezieën te minimaliseren.

Voor wie graag uitslaapt, worden deze rolgordijnen je beste vriend. Nog beter zijn verduisterende rolgordijnen die niets aan het toeval overlaten terwijl ze bijna al het licht buitensluiten, verduisterende rolgordijnen zouden tot 99% van het licht tegenhouden. Voor wie nachtdiensten draait en baby’s heeft die overdag slapen, geven deze rolgordijnen je gemoedsrust. Zo kun je van verblindend zonlicht overgaan naar een gedempte, rustige omgeving die je op je gemak stelt met verduisterende rolgordijnen. Ook als je op een plek woont waar de stad niet slaapt, maar je liever je nachtrust hebt dan een nachtje over de stad, zullen deze rolgordijnen de aanblik van de straat of de commerciële lichten blokkeren. Ook voor die arme zielen die meer dan twintig uur per dag zonlicht ondervinden, lijken verduisterende rolgordijnen een eerste levensbehoefte.

Elke techneut, lcd-liefhebber en videogamer, waarom zelfs een bejaarde die overdag graag naar haar soaps kijkt, zal waarderen wat verduisterende gordijnen voor hen kunnen doen. Deze gordijnen verminderen de schittering, en het elimineert die vervelende weerkaatsingen op je scherm, of het nu je computerscherm of de televisie is. Gewone zonneschermen laten rond de randen minuscule lichtlekken toe, maar met verduisterende gordijnen is je scherm zichtbaar helderder, en wordt schittering volledig weggenomen, ongeacht hoe helder het buiten is. Om je filmkijkervaring te verbeteren kun je verduisterende rolgordijnen gebruiken om thuis de ultieme bioscoop-ervaring te creëren.

Behalve de hierboven genoemde voordelen zijn kamerverduisterende en verduisterende gordijnen ook zeer utilitair, in die zin dat ze een grandioze hoeveelheid energie besparen, waardoor je stroomverbruik daalt. Isolerende gordijnen hebben de eigenschap warmte op te vangen in de winter en de warmte uit de kamer te weerkaatsen in de zomer, zodat je geen extra geld aan je elektriciteitsrekening verspilt, die tot 25% lager wordt.

Er is een verscheidenheid aan ontwerpen waaruit je kunt kiezen: honingraat plisségordijnen, vouwgordijnen en gordijnen die de kamerverduisterende voering nodig hebben, en rolgordijnen die allemaal ontworpen zijn om het licht optimaal te filteren en te regelen.

Afgezien van de stof moet men rekening houden met de externe factoren waaraan de verduisteringsgordijnen blootgesteld worden, en zorgen voor zo weinig mogelijk lekkage, want de kamerverduisterende of verduisterende raambekleding gelden voor het licht dat door de gordijnen valt. Vandaar dat je, om de verduisterende mogelijkheden van deze rolgordijnen te vergroten, de extra voering moet overwegen die langs de zijkanten van het rolgordijn wordt aangebracht om lichtspleten weg te werken. Als een binnenbevestiging nodig is, maakt de fabrikant de gordijnen iets kleiner om binnen de bevestiging te passen. Zo kunnen voeringen gebruikt worden om het licht volledig te weren.

 

https://www.raamdecoratie.com